Innovation and Entrepreneurship (I&E) Summit

A Seismic Shift in Promotion & Tenure

Virtual Summit Format

REGISTERED ATTENDEES: ALL ZOOM LINKS WILL BE PROVIDED IN LAST LINK – PLEASE JOIN LAST LINK HERE

We will be using a program called Last Link that will provide all zoom links and enable communication and networking opportunities. In addition, the Last Link URL will live on after the summit as a mechanism to facilitate continued communication among the PTIE community going forward. Signup is very easy and you can do that at this URL: https://web.lastlink.us/w/PTIE

This virtual summit (September 16-18, 2020) targets senior university administrators, faculty innovators and other key external stakeholders from the I&E ecosystem that are capable of implementing change within their organization(s) to support inclusive I&E efforts for university faculty.

September 16 (11 am – 2 pm Pacific Daylight Time)

Webinar Schedule: (Morning Sessions)

    • 11:00 am to 11:15 am – Introduction and Overview of PTIE Effort (15 min)
    • 11:15 am to 11:30 am – Summary of 2019 Survey Findings (15 min)
    • 11:30 am to 11:50 am – Review of Recommendations from Small Group on Metrics and Language (20 min)
    • 11:50 am to noon – Break/Transition Time (10 min)

Web Meeting Schedule: (Afternoon Sessions)

    • noon to 12:05 pm – Introduction of Process for Small Groups on Metrics (5 min)
    • 12:05 pm to 12:45 pm – Breakout into Small Groups to Gain Final Feedback on Metrics (40 min)
    • 12:45 pm to 12:55 pm – Review of Finding from Small Groups on Metrics (10 min)
    • 12:55 pm to 1 pm – Break/Transition Time (5 min)
    • 1 pm to 1:05 pm – Introduction of Process for Small Groups on Language (5 min)
    • 1:05 pm to 1:45 pm – Breakout into Small Groups to Gain Final Feedback on Language (40 min)
    • 1:45 pm to 1:55 pm – Review of Finding from Small Groups on Language (10 min) (main room)
    • 1:55 pm to 2 pm – Description of Day 2; Including Voting Structure (5 min)

Voting Opens: 5 pm September 16 using a Google Form by PTIE Coalition Members and Stakeholders; to be shared via email.

September 17 (11 am – 2 pm Pacific Daylight Time)

Webinar Schedule: (All Sessions)

    • 11:00 am to 11:15 am – Introduction and Overview of PTIE Effort (15 min)
    • 11:15 am to 11:25 am – Review of Outcomes from Day 1 Session (10 min)
    • 11:25 am to 11:50 am – Review of Recommendations from Small Group on Process Changes and Diversity (25 min)
    • 11:50 am to noon – Break/Transition Time (10 min)
    • noon to 12:50 pm – Panel Discussion: The Interoperability Opportunity of Innovation and Entrepreneurship and Diversity, Equity and Inclusion in the Promotion and Tenure Process (50 min)
Carol Mimura, Assistant Vice Chancellor, IP & Industry Research Alliances, University of California Berkeley (Panelist)
Joe Hartman, Provost and Vice Chancellor for Academic Affairs, University of Massachusetts Lowell (Panelist)
Clara Reynolds, Director, Equal Opportunity & Outreach Title IX and ADA Coordinator, University of Massachusetts Lowell (Panelist)
Scott Vignos, Assistant Vice President, Strategic Diversity Initiatives, Oregon State University (Panelist)
Phil Weilerstein, President and CEO, VentureWell (Panelist)
Karl Mundorff, Executive Director, Innovation and Entrepreneurship, Oregon State University (Panelist)
Rich Carter, Oregon State University (Moderator)
    • 12:50 pm. to 1:00 pm – Break/Transition Time (10 min)
    • 1:00 pm to 1:50 pm – Panel Discussion: Process Changes in Support of Inclusively Recognizing Innovation and Entrepreneurship in Promotion and Tenure (50 min)

Dawn Bratch-Prince, Associate Provost for Faculty, Iowa State University (Panelist)
Almesha Campbell, Assistant Vice President for Research and Economic Development, Jackson State University (Panelist)
Anne Gillies, Director, Oregon State University’s Search Advocate Program (Panelist)
Julie Risien, Oregon State University (Moderator)

    • 1:50 pm to 2:00 pm – Review of Day 2, Preview of Day 3 and Reminder about Voting (10 min)

Voting Ends: 9 am September 18 using Google Form by PTIE Coalition Members and Stakeholders only.

 September 18 (11 am – 1:30 pm Pacific Daylight Time)

Web Meeting Schedule: (All Sessions)

    • 11:00 am to 11:10 am – Review of Day 1 & Day 2 and Result of Vote (10min)
    • 11:10 pm to 11:50 am – Interactive Discussion on First Steps Towards Implementation (40 Minutes)

Please think about the following framing questions: From the PTIE effort, what aspects of the recommendations are you most excited about? What aspects will be easiest to adopt? What is it going to take to begin making progress on you campus or to harness the momentum you already have?

    • 11:50 pm to 12:00 pm – Break/Transition Time (10 min)
    • 12:00 pm – 12:20pm – Overview of Possible Format for Adoption on Individual Campuses (20 min)
    • 12:20 pm to 1:00 pm – Breakout into Small Groups to Discuss Implementation Tactics (40 min)
    • 1:00 pm to 1:10 pm – Review of Findings from Small Groups on Next Steps (10 min)
    • 1:10 pm to 1:30 pm – Next Steps Including PTIE Activities for Next 6-9 Months (20 min)
    • 1:30 pm – End Summit

CONTACTS:
Rich G. Carter, Faculty Lead for Innovation Excellence, Oregon State University
E: [email protected]
T: (541) 737-9486

Karl Mundorff, Executive Director, Innovation and Entrepreneurship, Oregon State University
E: [email protected]
T: (503) 880-7002

TECHNICAL CONTACT:
Conference Services, Oregon State University
E: [email protected]